Bestel-Info

Kaarten Bestellen/voorbeeldkaart
Lees hier de werkwijze bij het personaliseren van een bestaand kaartje uit de collectie;
Onderaan de pagina lees je de werkwijze bij een persoonlijk ontwerp.

1. Voorbeeldkaart
Heb je belangstelling om een van de getoonde kaarten op deze website, te gebruiken voor jullie geboorte kaart of trouwkaart, dan wil je  natuurlijk graag eerst een voorbeeld kaartje zien. Je kunt dan de kaart van je keuze, als voorbeeld kaart bestellen. Deze kaart wordt dan geleverd met een voorbeeldtekst, zodat  jullie een goede indruk krijgen hoe de kaart er uit gaat zien. (Voor jullie eigen kaart ben je  uiteraard vrij in het kiezen van jullie eigen tekst en lettertype). De voorbeeldkaart kost € 3,50 inclusief  verzenden. (Ga je over tot een bestelling, dan wordt dit weer van het totaalbedrag afgetrokken).

2. Personaliseren
Je kunt nu in alle rust de kaart bekijken en bedenken of je dit  kaartje wilt gebruiken voor jullie geboortekaartje of trouwkaart. Je kunt aangeven welke (kleine) wijzigingen je aan de illustratie zou willen aanbrengen om het kaartje te personaliseren. (Grote wijzigingen: zie “persoonlijk ontwerp”) Je kunt nu ook met alle  gegevens die jullie al weten, doorgeven welke tekst jullie op de binnenkant willen hebben. Hiermee krijgen jullie dan nog een voorbeeld van de kaart met de eigen tekst in binnenkant van de kaart te zien. Deze wordt per email toegezonden.

3. Bestellen
Nadat je deze voorbeelden hebt gezien, kunt je nu nog van de  bestelling afzien.
Wanneer jullie wel tevreden zijn over het kaartje en het  voorbeeld voor de binnenkant, stuur dan  een bevestiging met het  aantal kaarten dat je wilt bestellen. Naar aanleiding van de bevestiging, krijg je een factuur toegestuurd. De kosten van deze factuur, dienen per vooruitbetaling te worden voldaan. Pas na ontvangst van de betaling worden er kaarten gemaakt.

4. Proefkaart
Aan de hand van de  getoonde voorbeelden, wordt nu (na ontvangst van de betaling) een proefkaart gemaakt, zoals de uiteindelijke kaart eruit komt te zien. Deze wordt per post toegezonden. Je dient nu zo snel  mogelijk te laten weten of je tevreden bent, zodat er voldoende tijd is om een nieuwe proef kaart te maken, als je aanpassingen wilt.

Als je helemaal  tevreden bent, staat de kaart nu in principe klaar voor de oplage. Voor de geboortekaart wachten we nu natuurlijk nog even op de kleine. Zodra  de baby geboren is, geeft je zo snel mogelijk de laatste gegevens  door. De kaarten worden nog dezelfde (werk)dag of uiterlijk de volgende  (werk)dag gereed gemaakt en naar jullie verzonden. Zorg dat  Uiterlijk 4 weken voor de vermoedelijke  geboortedatum zoveel mogelijk informatie is doorgegeven en dat de betaling rond is. Zo voorkom je onnodige stress vanwege tijdnood. Pas na  ontvangst van de betaling kunnen er kaarten worden gemaakt. Houd rekening met een paar dagen overboek tijd! (Voor België 1 week).

Persoonlijk ontwerp:

Het is mogelijk om een geheel eigen kaartje op maat te laten maken, of grotere wijzigingen aan een bestaande kaart laten aanbrengen.
Lees hier de werkwijze:

1. Wensen kenbaar maken
Je kunt de eigen wensen kenbaar maken, zodat we samen tot een  persoonlijk en uniek ontwerp komen. Als basis kunt je b.v. een portret van een broertje of zusje gebruiken of van jullie huisdieren. Uitgangspunt is dan een duidelijke foto, die je per email toestuurt. Een ontwerp alleen in kalligrafie kan ook heel mooi zijn.

2. Schets en eerste uitwerking
Met al jullie informatie over je wensen, tekst en eventuele foto’s maak ik een schets en eerste uitwerking van de illustratie en de opmaak. Hiervan krijgen jullie eerst een voorbeeld van de kaart per email.
Er kan dan nog van alles aangepast worden en de illustratie wordt verder uitgewerkt.

Tegelijk met het voorbeeld krijg je van mij een begroting van de kosten van het ontwerp en de oplage die je zou wensen. Tevens vraag ik om drie dingen:
1. Welke wijzigingen zou je nog in de tekst en opmaak willen.
2. Wat zou je willen veranderen of toevoegen aan de illustratie?
3. Wanneer mijn tekenstijl je aanspreekt en de eerste schets/uitwerkingen en ideeën je aanspreken, dan vraag ik je voordat ik verder werk aan je illustratie en geboortekaartje, om een aanbetaling te doen voor het tekenen, opmaak en grafisch omzetten en bewerken van de illustraties. (De oplage en verzendkosten betaal je pas na stap 3.)

3. Uitwerking en volgende voorbeeld(en)
Je hebt op de website gezien dat mijn tekenstijl je aanspreekt,
je bent tevreden over de eerste uitwerking van de schets en de opmaak van je persoonlijk ontwerp.
Je wil dat het ontwerp verder uitgewerkt wordt aan de hand van jouw wensen en ideeën en je hebt dit bevestigd met een aanbetaling:

Ik ga verder werken aan het geboortekaartje of trouwkaart ontwerp en breng alle gevraagde wijzigingen in de illustratie, tekst en de opmaak aan. Hiervan krijgen jullie een tweede voorbeeld per email.
Zo nodig worden er nogmaals wijzigingen aangebracht en een nieuw voorbeeld gemaakt.
Als je tevreden bent over het kaartje en het voorbeeld voor de binnenkant, dan wordt er een proefkaart gemaakt. Tevens vraag ik je om de kosten voor de oplage en de handeling/verzending te voldoen.

4. Proefkaart
Aan de hand van de aan jullie getoonde voorbeelden, wordt een proefkaart gemaakt, zoals de uiteindelijke kaart eruit komt te zien. Deze proefkaart wordt per post toegezonden.

5. Tevredenheid
Ben je (nog) niet tevreden? Ook nu kunnen er nog dingen aangepast worden, maar laat dat zo snel mogelijk weten; er moet voldoende tijd zijn om een nieuwe proef kaart te maken.
Wil je helemaal afzien van je bestelling, dan krijg je jouw tweede betaling retour; alleen de kosten voor het tekenen, opmaak en grafisch bewerken van de illustratie zijn dan in rekening gebracht.

6. Oplage
Als je helemaal  tevreden bent, staat de kaart nu in principe klaar voor de oplage.
Voor een geboortekaart wachten we nu natuurlijk nog even op de kleine. Zodra  de baby geboren is, geeft je zo snel mogelijk de laatste gegevens  door. De kaarten worden nog dezelfde (werk)dag of uiterlijk de volgende  (werk)dag gereed gemaakt en naar jullie verzonden.

Zorg dat  Uiterlijk 4 weken voor de vermoedelijke  geboortedatum zoveel mogelijk informatie is doorgegeven en dat de betaling rond is. Zo voorkom je onnodige stress vanwege tijdnood. Pas na  ontvangst van de betaling kunnen er kaarten worden gemaakt. Houd rekening met een paar dagen overboek tijd! (Voor België 1 week).

Het prijskaartje:

De kaarten worden gemaakt op mooi 280 grams wit papier. Op de  voorkant een afbeelding in full color met wit kader, de tekst in de  binnenkant wordt opgemaakt in zwarte letters met eventueel de namen in contrasterende kleur. De opmaakkosten zijn € 15,-. De kaartjes kosten € 2,85 per stuk (inclusief, envelop, proefkaart, productiekosten, etc)

Voor gekleurd papier is de toeslag € 0,20  p.st  voor het papier;  € 0,30 p.st. voor de enveloppe.  ( gekleurd  papier is 160gr,  is dus iets dunner dan een wit kaartje). Handeling- en verzendkosten zijn € 15,- ( voor Nederland), €25,-( voor Belgie) De zending komt in twee á drie keer brievenbuspost: 1e keer de  proefkaart + enveloppen, 2e keer eventueel gewijzigde proefkaart, 3e  keer uw bestelde oplage kaarten.

Een kleine illustratie zoals b.v. een bloem of een vlinder voor de  binnenkant van een kaartje kost € 15,- Wil je een wat meer uitgewerkte tekening of aquarel, dan kost dit € 35,- Een geheel persoonlijk ontwerp laten maken, kost € 95,-  Het ontwerpen en  schilderen duurt gemiddeld 4 a 6 weken. Het ontwerp blijft eigendom van Bloemetje Bijtje.

Nog even op een rijtje:
* kaartje met uw eigen tekst + enveloppe € 2,85  per stuk. ( in wit, voor kleur geldt een toeslag; zie “prijskaartje”)
* bestaand ontwerp gebruiken met jullie eigen tekst digitaal opgemaakt – geen extra toeslag
* ontwerp met getoonde kalligrafie-letter voor naam en/of persoonlijk gedicht- of een    eenvoudige illustratie- toeslag € 15,-
* wat meer uitgewerkt ontwerp in inkt of potloodtekening of aquarel € 35,-
* exclusief ontwerp  € 95,- (Een ontwerp blijft eigendom van Bloemetje Bijtje) .

*Aangezien  ieder beeldscherm een andere weergave heeft, kunnen de kleuren van  kaarten zoals getoond op de website, iets afwijken van het gedrukte  kaartje. Ook kan er tussen de kaart die u als eerste als voorbeeld  bestelde en het uiteindelijke bestelde kaartje een licht kleurverschil  bestaan. Dit komt omdat verschillende drukgangen nooit precies hetzelfde zijn..

*Jullie kaartje kan als voorbeeld worden gebruikt.

 

Heb je vragen of ideeën over een geboorte- of trouwkaartje op maat, neem gerust contact op.